In Vilvoorde is afgelopen weekend een gezin slachtoffer geworden van zwaar zinloos geweld. Aan een nachtwinkel werden ze plots benaderd door een groepje allochtone jongeren, die zowel de man als zijn vrouw in elkaar sloegen. Het 9-jarige dochtertje van het koppel zat op de achterbank en zag alles gebeuren. HLN bracht het nieuws, maar vermeldt niet dat het om allochtonen gaat

Zaterdagavond gingen de 36-jarige Didier Arrasse samen zijn vrouw naar het spaghettifestijn bij de paardrijclub van hun 9-jarig dochtertje. Toen dat afgelopen was en ze huiswaarts wilden keren, stopten ze nog snel bij de nachtwinkel om enkele kleine inkopen te doen. Didier stapte uit en wilde de winkel binnengaan, maar toen liep het mis.

Allochtonen slaan man én vrouw in elkaar

“Plots stond er een man achter mij. ‘Seg, wat is uw probleem?’, vroeg hij. Ik wist eerst niet goed wat er gebeurde en kreeg vervolgens een slag in mijn gezicht”, getuigt hij aan Het Laatste Nieuws. Na die eerste slag doken er plots nog vier of vijf allochtone jongemannen op. Zij begonnen samen met hun vriend hardhandig in te slaan op Didier. 

De vrouw van Didier zag dat haar man in de problemen zat, en stapte uit om te proberen op die manier de situatie te bedaren. Maar vervolgens kreeg ook de vrouw verschillende rake klappen van het groepje allochtone jongeren. “Ze sloegen me van de parking tot op de straat en dan zag ik mijn vrouw plots op de grond liggen. Ons dochtertje was aan het wenen op de achterbank”, klinkt het. 

“Het ging allemaal enorm snel. Ik kreeg wel 10 tot 15 klappen op mijn gezicht maar het hele voorval heeft maximum twee minuten geduurd. Er waren in het totaal vier mannen. Vooral donker gekleed, één had een pet op en er was nog een meisje bij ook. Haar heb ik niets zien doen. Toen ik zei: ‘Mannen hier hangt wel een camera op de parking die alles filmt’ waren ze weg.”

Tot op heden ontbreekt elk spoor van de daders. Opmerkelijk: Het Laatste Nieuws vermeldt niet dat het om allochtone jongeren gaat, maar slachtoffer Didier is daarover duidelijk. De politie bevestigt dat er klacht werd ingediend en dat het onderzoek loopt.