In Aarschot heeft een groepje allochtone jongeren zaterdagochtend na een plaatselijke fuif een dronken jongen zwaar toegetakeld. Omstaanders moesten tussenkomen om erger te voorkomen. “We hebben de jongen, die aangevallen werd, kunnen weghalen. We dachten echt dat hij het anders niet zou overleven”, klinkt het aan Het Laatste Nieuws

Zaterdagochtend stonden de daders en het slachtoffer aan het station van Aarschot om na een plaatselijke fuif de eerste trein huiswaarts te nemen. De daders waren volgens een getuige al op zoek naar problemen, toen plots het dronken slachtoffer toekwam. Een ideaal slachtoffer, dacht het groepje allochtonen. 

Aarschot

“We stonden op het perron tussen de sporen 2 en 3”, vertelt een getuige aan HLN. “Opeens kwam er nog een jongeman aan die duidelijk wat te veel gedronken had. Eén van de Franstalige jongeren stapte op hem af. Een fractie later kreeg hij al enkele stampen te verwerken, tot in het aangezicht toe. De belager had duidelijk ervaring met kick- of thaibox.”

Samen met enkele vrienden slaagde de getuige erin om erger te voorkomen. “We zijn tussenbeide gekomen en hebben de politie verwittigd. We hebben de jongen, die aangevallen werd, kunnen weghalen. We dachten echt dat hij het anders niet zou overleven.” Ze verwittigden tevens de politie, die ter plaatse kwam maar schijnbaar geen actie ondernam. 

Toen de politie terug vertrokken was, waren de daders nog steeds aanwezig in het station van Aarschot. “Groot was onze verbazing dat de jongeren er nog steeds rondliepen, ondanks het feit dat de politie langs was geweest én dat we een duidelijke persoonsbeschrijving hadden gegeven.