De allochtone jongeman en vechtersbaas die op zijn school in Mechelen een leerkracht in elkaar sloeg, heeft opnieuw toegeslagen op zijn nieuwe school. Deze keer sloeg hij een medeleerling een dubbele breuk in het aangezicht, zo vernam Dries Van Langenhove van de vader van het slachtoffer. De school weigert om privacy-redenen commentaar te geven, maar lijkt de feiten wel te bevestigen. 

Eerder dit jaar doken op sociale media videobeelden op van een allochtone leerling die zijn leerkracht een harde vuistslag in het gezicht gaf. Het bleek te gaan om een incident dat had plaatsgevonden op een college in Mechelen. De jongeman veranderde nadien van school, maar daar heeft hij nu al opnieuw toegeslagen. 

Vechtersbaas slaat opnieuw toe

Hij trok dit schooljaar naar een instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Maar nog voor het schooljaar goed en wel begonnen is, heeft de allochtone jongeman daar al opnieuw iemand zwaar toegetakeld. Althans, dat is wat federaal parlementslid Dries Van Langenhove vernam vanwege de vader van het slachtoffer. Het slachtoffer, een medeleerling van de vechtersbaas en overigens zelf van allochtone afkomst, zou een dubbele breuk hebben opgelopen in het aangezicht.

SCEPTR vroeg de nieuwe school van de jongeman om een reactie, maar zij weigerden het incident te ontkennen noch te bevestigen. “Omdat het gaat om een minderjarige zijn wij erg gesteld op diens privacy en willen we om die reden niet meer informatie kwijt”, klonk het aan de telefoon. Maar – zo benadrukt de school nog – indien er een incident zou hebben plaatsgevonden, zullen daar intern zeker sancties voor gegeven worden. “We willen niet verder ingaan op het feit of het verhaal al dan niet klopt, maar het spreekt voor zich dat er intern sancties volgen als het wel klopt.” 

Van Langenhove gaf de informatie die hij kreeg door aan de politie, maar zij waren niet bereikbaar voor commentaar.