De Mediamarkt op de Keyserlei in Antwerpen is gisteren tot een puinhoop herleid door een grote groep allochtone jongeren. Enkele honderden mensen hadden er verzameld voor een signeersessie van de Nederlandse rapper Josylvio, maar relschoppers besloten tijdens het wachten de winkel te vernielen. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Woensdagnamiddag zou in de Mediamarkt op de Keyserlei in Antwerpen een signeersessie plaatsvinden van de bekende en populaire Nederlandse rapper Josylvio. Uiteindelijk daagden er een paar honderd fans op, maar nog voor Josylvio aankwam liep het mis. Amokmakers begonnen met dingen uit de winkel te gooien en dingen af te breken. 

Mediamarkt Antwerpen 

“Plots gooide iemand een CD door de winkel en hij riep dingen”, vertelt de 16-jarige Roel aan Het Laatste Nieuws. “Enkele meelopers hebben hetzelfde gedaan en voor we het wisten vlogen er CD’s door de lucht. Dat was rond 16 uur en duurde toch een half uur.” Het personeel van de Mediamarkt had de situatie op z’n zachtst gezegd niet meer onder controle en besloot de politie te bellen. 

De politie kwam massaal ter plaatse om de situatie te bedaren. “Onze diensten kwamen ter plaatse om de openbare orde te herstellen”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom. “Er werden vernielingen aangebracht en dingen gestolen, ook de klanten die niet voor de signeersessie kwamen, ondervonden hinder door het tumult.”

Na het optreden van de politie werd de winkel, op aanraden van de politie, voor de rest van de dag gesloten. “Volgens onze inschatting zou het tumult anders nog de hele dag aanhouden. We verzochten de uitbaters om de zaak te sluiten in het belang van de openbare orde en ze zijn daar op in gegaan.”

Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel schade er is in de winkel en hoeveel goederen er gestolen zijn. Volgens de 16-jarige Roel is de schade immens. “Computerspelletjes werden uit de verpakking gehaald en er sneuvelde ook een televisie.” 

Foto: RR - HLN
Foto: RR – HLN
Foto: RR – HLN