Een man van Afrikaanse origine heeft afgelopen zondag in Herentals een controleur van De Lijn in het gezicht geslagen nadat die hem erop betrapte zwart te rijden. Daarna zette de man het op een lopen. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Zondagvoormiddag omstreeks 11u wilde de controleur van vervoersmaatschappij De Lijn een controle van de vervoersbewijzen uitvoeren op een bus aan het station van het Antwerpse Herentals. Een man van Afrikaanse origine bleek geen vervoersbewijs te hebben en werd dus beboet, maar daar liet die het niet bij.

Neusbreuk De Lijn-controleur

De Afrikaanse man werd bijzonder agressief en gaf de controleur op een gegeven ogenblik zelfs een harde slag recht in het gezicht. Die laatste moest overgebracht worden naar het ziekenhuis, waar een neusbreuk werd vastgesteld. Hij zal mogelijks enkele dagen werkonbekwaam zijn.

Na de feiten zette de Afrikaanse agressor het op een lopen. Hij vluchtte weg uit de bus en werd sindsdien niet meer gezien. Het gaat om een zwarte man van Afrikaanse origine van ongeveer 1,65 meter groot. Hij droeg op het moment van de feiten een rood t-shirt. De politie vraagt iedereen die mogelijks meer informatie heeft over de dader contact op te nemen met de lokale politie Neteland.