Een zwangere moeder werd vorige week doodgestoken terwijl ze op vakantie in Zuid-Afrika lag te slapen. Volgens de broer van het slachtoffer probeerden werknemers van het verblijf de moord te ‘framen’ als een huiselijk geschil.

De 31-jarige Karen Turner, haar echtgenoot Matthew en hun peuter lagen te slapen in een chalet in het Hluleka reservaat. Daarop zouden twee mannen hun chalet zijn binnengeslopen en hen hebben aangevallen met messen. Volgens de politie stierven de zwangere vrouw en haar ongeboren kind onmiddellijk. Haar echtgenoot geraakte gewond maar kon de verdachten afweren en werd later in een ziekenhuis in Pietermaritzburg geopereerd. De peuter bleef ongedeerd. 

Moord ‘framen’ als huiselijk geschil

Ian Crouch, de broer van het slachtoffer kon de echtgenoot spreken nadat hij geopereerd werd. “Hij herinnert zich dat hij wakker werd door een steek in zijn maag. Er was een man aan zijn kant van het bed die hem in zijn maag stak en de andere kerel stak mijn zus neer. Hij zei dat hij er wel in geslaagd was om de man te grijpen en dat er een beetje worsteling op de trap was. Daarna kan hij zich niets meer herinneren”, klinkt het.

Crouch beweert dat hij een vrouw aan werknemers van het resort hoorde vertellen dat ze de moord moesten ‘framen’ als een huiselijk geschil. “Ik zag het personeel van het resort zich allemaal bij elkaar verzamelen. Een vrouw was aan het praten en zei dat ‘Vuyani’ haar had verteld dat er na 23u00 en voor 7u00 geen personeel in het resort was”, zegt de broer. Vuyani Dayimani is CEO van het regionale toerismeagentschap ECPTA. Hij ontkent de aantijgingen.

Moordgolf

Volgens de broer zei de werkneemster “dat haar was verteld dat er een feestje was in het chalet en dat er een huiselijk geschil was geweest”. Het personeel van het resort vertelde de autoriteiten dat mensen in een naburige chalet “commotie” hoorden in het verblijf van het gezin.

Er werden nog geen arrestaties verricht. In 2018 vonden er 21.000 moorden en 45.000 verkrachtingen plaats in Zuid-Afrika.