Voor de Marokkaanse kust nabij Casablanca zijn zaterdag de levenloze lichamen van zeven migranten teruggevonden. De Marokko-route om Europa te bereiken, wordt steeds populairder bij migranten uit Afrikaanse landen. Zo hield Marokko er dit jaar al zo’n 57.000 migranten tegen die illegaal de Straat van Gibraltar probeerden over te steken.

Zes mannen en één vrouw kwamen om het leven bij de schipbreuk. Het rubberbootje van de Marokkaanse migranten kwam in de problemen in de Straat van Gibraltar, tussen Marokko en het Spaanse vasteland. Verder zijn drie opvarenden buiten bewustzijn sinds het ongeluk. De Marokkaanse autoriteiten blijven evenwel verder zoeken naar slachtoffers omdat het niet duidelijk is hoeveel personen zich op het bootje bevonden.

Financiële steun voor Marokko om illegale migratie aan te pakken

Steeds meer Afrikaanse migranten proberen via Marokko Europa te bereiken. Over zee moet men slechts zo’n 14 kilometer overbruggen om Spanje te bereiken. Daarnaast trachten migranten ook om via Marokko Spaans grondgebied te bereiken via de exclaves Ceuta en Manilla.

Volgens de Marokkaanse autoriteiten werden dit jaar al zo’n 57.000 migranten tegengehouden die illegaal de Straat van Gibraltar probeerden over te steken. Deze zomer doken er nog beelden op van 150 migranten die de Spaans-Marokkaanse grens in Ceuta bestormden.

Om de groeiende problematiek van illegale migratie aan te pakken, hebben zowel Spanje als de Europese Unie reeds financiële steun beloofd aan Marokko. Budgetten van respectievelijk 32,2 miljoen en 140 miljoen euro zijn reeds goedgekeurd.

Lees ook:

150 migranten bestormen Spaanse exclave Ceuta