Kranige vrouw (81) geeft dievegge koekje eigen deeg

0
2470

In het VK heeft een bejaarde vrouw zich in de (inter)nationale belangstelling gewerkt nadat ze zich moedig verweerde tegen een jonge dievegge. “Ze had de verkeerde gekozen”, liet de kranige Doreen Jones weten in het populaire BBC-misdaadprogramma ‘Crime Watch’.

De feiten speelden zich af op 20 mei, te Blackheath in de ‘county’ van West Midlands. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een jonge vrouw van ogenschijnlijke Romazigeuner-afkomst mevrouw Jones eerst benaderde aan de bankautomaat en aanraakte op de schouder. De jonge vrouw had een stukje papier in haar handen waar ze bleef op tikken, waarna ze naar haar mond wees, vermoedelijk zogezegd om eten te vragen. Wanneer mevrouw Jones de jonge dame echter vriendelijk vroeg te vertrekken, probeerde die laatste hardhandig de bankkaart te stelen van de bejaarde lasser op pensioen.

Die liet zich echter niet zomaar doen. “Ze had duidelijk verwacht een kwetsbaar iemand te treffen, maar ze had er de verkeerde Doreen uitgepikt”, liet ze zelf weten via Crime Watch. “Ik dacht: ‘Oh nee, jij gaat het geld niet stelen waar ik zo hard heb voor gewerkt’. Ik nam snel mijn kaart terug vooraleer ik haar bij de kraag en haren vastgreep.”

De vermoedelijke zigeuner-dievegge was in snelheid gepakt en begon luid te schreeuwen, alsof om de publieke verdenking weg van haar te nemen. “Ik begreep niet waarom ze zo schreeuwde, als er iemand moest schreeuwen, dan was ik het wel”, zei Jones nog.

Doreen Jones kreeg reeds 2 hartaanvallen na de overval: dievegge nog steeds op vrije voet

Toch is de bejaarde vrouw er niet zomaar vanaf gekomen. De ervaring was bijzonder traumatisch voor Jones, die al 13 jaar alleen leeft. Ze heeft verzorging nodig na de mislukte overval en kreeg reeds twee hartaanvallen.

De politie kon de dievegge nog steeds niet vatten, maar roept getuigen op om zich te melden. Wie op reis is in het VK en toevallig de dievegge – die nu hoogzwanger zou zijn of recent bevallen – zou herkennen kan de Britse politie bellen via 101 of anoniem ‘Crimestoppers’ contacteren via het gratis nummer +44800 55 51 11.