Mahinur Ozdemir, tot voor kort Brussel parlementslid voor de Franstalige christendemocraten, zal binnenkort mogelijk voor Turkije gaan werken. Ze kreeg een aanbieding om de Turkse ambassadrice in Algerije te worden. Dat meldt Bruzz

In 2009 kwam Mahinur Ozdemir, die zowel de Turkse als de Belgische nationaliteit heeft, voor het eerst op bij de verkiezingen. Op de lijst van de Franstalige christendemocraten van CDH werd ze meteen verkozen tot Brussels parlementslid. Daarmee werd ze de eerste volksvertegenwoordiger met een hoofddoek in ons land. 

Brussels parlementslid nauwe banden met Erdogan

Gedurende twee legislaturen en 10 jaar lang zetelde Ozdemir in het Brusselse parlement. Daarnaast was ze ook jarenlang gemeenteraadslid in Schaarbeek. Bij de afgelopen verkiezingen koos Ozdemir er echter voor om zich niet meer verkiesbaar te stellen, maar lang hoeft ze niet zonder job te zitten.

Volgens de Turkse krant Hurriyet zou Ozdemir immers een aanbieding hebben gekregen om de job van Turks ambassadrice in Algerije te bekleden. Het hoeft overigens niet te verwonderen dat de Brusselse Ozdemir een dergelijk aanbod krijgt van Turkije. Ze heeft immers al jarenlang zeer nauwe banden met Turks president Recep Tayyip Erdogan. Hij was zelfs aanwezig op haar huwelijk.