In het Limburgse Houthalen hebben Turkse jongeren tijdens een Turkse trouwstoet met een pistool geschoten. De redactie van Het Laatste Nieuws ontving videobeelden van het opvallende tafereel. Bij de lokale politie bevestigt men de feiten, zij onderzoeken de zaak. 

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk, Maasmechelen, Ronse en Gent voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Schoten op Turkse trouwstoet

Afgelopen weekend vond zo’n Turkse trouwstoet plaats in het Limburgse Houthalen. Enkele jongeren zorgden daar voor het nodige tumult door op de openbare weg met een pistool te zwaaien en er uiteindelijk ook zelfs mee te schieten. Dat is te zien op videobeelden die Het Laatste Nieuws ontvangen heeft.

Bij de lokale politie bevestigt men dat er een Turkse trouwstoet plaatsvond en dat er schoten gelost werden. “De feiten dateren al van zaterdag”, klinkt het bij politiezone CARMA. “Op het moment van de feiten kregen we geen melding binnen, en ook van de omwonenden kregen we geen klachten. We gaan nu wel bekijken hoe we dit nog kunnen bestraffen en openen een onderzoek.”

Trouwstoetplaag

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.