In het Vlaams-Brabantse Zaventem is afgelopen vrijdagnamiddag een tiener neergestoken bij een uit de hand gelopen ruzie tussen “hangjongeren”, zo meldt Het Laatste Nieuws

De laatste weken komt een grote groep “jongeren” vrijdagavond steevast samen in de buurt van het Kerkplein in Zaventem. Afgelopen vrijdag liep het daarbij helemaal mis.

Zaventem

Omstreeks 17u kreeg de groep van ongeveer 30 hangjongeren het aan de stok met één andere jongeman. Uiteindelijk greep één van de jongemannen een mes en stak hij het slachtoffer daarmee in de nek. Het slachtoffer moest met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht worden, maar zou intussen buiten levensgevaar zijn.

De lokale politie kwam nog ter plaatse, maar alle jongemannen waren onmiddellijk na de steekpartij verdwenen. Wie de messteek gaf, is vooralsnog onduidelijk. Er werd nog niemand gearresteerd.

Het parket Halle-Vilvoorde kon vrijdagavond nog geen informatie kwijt over de feiten, de lokale politie van Zaventem was niet meer bereikbaar voor commentaar.