Sirajeddine E. M. (19), een teruggekeerde Syriëstrijder, riskeert een gevangenisstraf van twee jaar nadat hij eerder dit jaar een zwangere vrouw een karatetrap gaf in haar buik in Deurne. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ook enkele ambulanciers kregen klappen van Siraj E.M. en zijn vrienden. 

De feiten dateren van februari, eerder dit jaar. De zwangere Tatiana L. woont in een appartement in het Antwerpse Deurne en viel er in het donker over een step ie de kinderen van haar Marokkaanse buren er hadden laten rondslingeren. Toen Tatiana haar buren de dag nadien vroeg of ze het speelgoed van hun kinderen wilden opruimen en niet laten rondslingeren in de hal, liep het mis.

Het kwam tot een discussie en één van de Marokkaanse vrouwen belde haar vriend Sirajeddine E. M., ook wel gekend als de ‘snapchat-jihadi’. Die stapte meteen, samen met een groepje vrienden die ook bekend zijn bij het gerecht voor terrorisme, in zijn auto en reed naar het appartementsgebouw. Meteen bij aankomst ging het groepje terroristen de zwangere vrouw en de intussen aangekomen ambulanciers te lijf. 

Raid in Deurne

“Siraj E.M. nam in enkele minuten tijd het voortouw voor deze raid. De organisatie en de paraatheid van het vriendengroepje om onmiddellijk uit te rukken, staat voor mij gelijk aan bendevorming. Geweld tegen zwangere vrouwen én tegen ambulanciers is ontoelaatbaar”, aldus de openbare aanklager. De hoogzwangere vrouw kreeg een harde karatetrap in haar buik en ook de ambulanciers kregen enkele rake klappen. 

De openbare aanklager vraagt een gevangenisstraf van twee jaar voor Sirajeddine E. M., zelf vraagt hij om een straf met uitstel. Zijn echtgenote Iza D.H., die een stem in de buik van de zwangere vrouw duwde, riskeert één jaar cel.