Winkelketen Smatch/Match zit in de problemen. De supermarkt, onder beheer van de Belgische Louis Delhaize Group, gaat 16 filialen sluiten. Dat meldt het bedrijf zelf en rapporteert BELGA. 210 jobs worden hierdoor bedreigd, maar de directie wil zoveel mogelijk naakte ontslagen vermijden.

7 Match-winkels en 9 Smatch-filialen zullen moeten sluiten. Dat liet de directie weten. 146 jobs in die winkels zelf en 64 functies bij de centrale diensten komen hierdoor op de tocht. (S)Match stelt in totaal zo’n 2.500 mensen te werk.

Te stevige concurrentie voor Smatch en Match

De winkels zijn in het beheer van de Delhaize-groep, maar draaien al sinds 2013 verlies, goed voor inmiddels 22 miljoen euro. Oorzaken zouden de zware concurrentie zijn. (S)Match is een duurdere supermarkt, met een ouder cliënteel. In België zijn er per capita tevens heel veel supermarkten.

De Smatch-filialen die sluiten zijn te vinden in Ertvelde, Deinze, Ingelmunster, Koksijde, Merchtem, Waarschoot, Zomergem, Jupille en Ougrée. Verder gaan ook de Match-winkels in Dinant, Erquelinnes, Eupen, Geldenaken, Moustier-sur-Sambre, Nijvel en Spa dicht.