Voormalig VTM-boegbeeld en politiek verslaggever Jan De Meulemeester heeft een nieuwe job. Hij begint als presentator bij vlaamsparlement.tv, de TV-zender van het Vlaams Parlement. Zo rapporteert Belga. In juli kondigde De Meulemeester zijn vertrek bij de commerciële zender VTM aan.

Bij vlaamsparlement.tv zal de politieke journalist twee programma’s in goede banen leiden. Elke woensdag staat een uitzending van ‘Studio Vlaams Parlement’ op de planning, waarin De Meulemeester na de plenaire zitting in gesprek gaat met Vlaamse volksvertegenwoordigers. Op vrijdag zal ‘Het Debat’ worden uitgezonden, een programma waarin parlementsleden verder discussiëren over de politieke actualiteit.

De Meulemeester ambitieus: “Meteen het verschil maken”

De Meulemeester reageert alvast tevreden over zijn nieuwe job. “Op vlaamsparlement.tv krijg ik de ruimte om dieper in te gaan op de besluitvorming in het Vlaams Parlement”, laat hij optekenen tegenover Belga. “Ik zal in deze programma’s mijn journalistieke ziel kwijt kunnen en de vragen stellen die ertoe doen en meteen ook het verschil maken. Duidelijkheid en eenvoud primeren, zonder te vervallen in politiek jargon, steekspelletjes en journalistiek haantjesgedrag.”

Naast zijn werk bij vlaamsparlement.tv zal De Meulemeester ook als zelfstandig journalist actief zijn voor het weekblad Knack en de nieuwe Waalse zender LN24. Dat kondigde hij zelf aan op Twitter.

In juli vertrok de journalist nog bij de nieuwsdienst van VTM, alwaar hij sinds 2013 verslag uitbracht van de politieke actualiteit. Hij was toen één van de 13 journalisten die zich in een mail kritisch uitten tegenover de directie van de commerciële zender. Volgens hen zou VTM Nieuws minder belang verkrijgen, minder geloofwaardig zijn dan voorheen en daardoor ook minder impact veroorzaken.

Lees ook:

VTM-boegbeeld Jan De Meulemeester vertrekt