In Oekene, een deelgemeente van Roeselare in West-Vlaanderen, heeft een man een vermoedelijke passiemoord gepleegd op zijn echtgenote. Dit in de nacht van zaterdag op zondag. De details zijn nog onduidelijk, meldt Het Laatste Nieuws.

In Oekene vond van zaterdag op zondag een moord of doodslag plaats. Een vrouw (37) verloor het leven in de slaapkamer van een koppelwoning langs de Ketsersstraat. Men vermoedt dat de vrouw werd omgebracht door haar echtgenoot. Die zou zichzelf volgens de eerste rapporten ook om het leven hebben proberen brengen na het uitvoeren van de passiemoord, maar dat mislukte.

Passiemoord Oekene: Motief en omstandigheden nog ongekend

De man werd naar het ziekenhuis gebracht, maar behalve het feit dat hij nog in leven is, is niet veel gekend over zijn huidige toestand. Ook over de aanleiding van het familiedrama blijven de meeste details onduidelijk. Politie en parket zijn zondag bij de woonst afgestapt, net als het technisch labo van de federale gerechtelijke politie.

“Wat de aanleiding is voor het familiedrama, moet nog blijken”, zegt procureur Tom Janssens van het parket Kortrijk via Het Laatste Nieuws. “De man zal maandag ondervraagd worden, allicht weten we dan meer.” In de buurt wordt – zoals te verwachten – geschokt gereageerd op het drama.

Afgelopen weekend bracht ook al het dramatische nieuws over het vermoorde, pas gepensioneerde, koppel uit Doornik. Het lichaam van de zoon – uit een eerder huwelijk van de vermoorde vrouw – werd eerder vorige week nog gevonden. De mysterieuze omstandigheden moeten ook hier nog boven water komen.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.