Sally Hautekeete (40) kwam vorige week zaterdag om het leven. Ze werd gedood door haar ex Jurgen V. (46). Volgens bronnen van Het Laatste Nieuws zou de vrouw van Kaprijke zijn doodgestoken tijdens een hevige ruzie. “Ze hadden voor de zoveelste keer ruzie over welk soort relatie ze hadden, en toen knapte er iets.” V. zou geen interesse meer hebben gehad in een langdurige relatie met zijn slachtoffer en de ruzies hierover zouden tot een kookpunt komen eind vorige week.

Afgelopen weekend werd Sally Hautekeete – moeder van twee kinderen – doodgestoken in haar eigen huis te Kaprijke. Dat zou gebeurd zijn tijdens een zoveelste ruzie. Jurgen V. uit Eeklo staat volgens kennissen bekend als een “flierefluiter met een kort lontje […], maar geweld tegen vrouwen, dat hadden we nooit in hem gezien”. Tot nu dan tenminste. Sally zou voorheen hebben aangedrongen om opnieuw een serieuze relatie aan te vatten, maar Jurgen zou daar niet op ingegaan willen hebben. Omtrent dit strijdpunt zou een fatale ruzie zijn ontstaan.

Kaprijke in shock na passiemoord

“Onze cliënt herinnert zich inderdaad die ruzie, maar niets meer over de feiten zelf”, klinkt het bij advocaten Bram Van Acker en Christophe Glas, die Jurgen V. vertegenwoordigen. Na de dodelijke steekpartij reed hij naar huis en liet hij zich gewillig inrekenen door de politie. Sindsdien zou hij in zak en as zitten. “Hij beseft ten volle dat hij Sally heeft gedood en welk leed hij heeft aangericht. Hij werkt mee aan het onderzoek en ontloopt zijn verantwoordelijkheid niet. Het is niet correct hem als een boeman af te schilderen.”

V. zit gevangen in Gent nadat het parket zijn aanhouding had gevraagd voor moord. De onderzoeksrechter gelooft voorlopig echter niet dat er voorbedachte rade was en verdenkt hem enkel van doodslag.

Sally laat haar ouders en een ex-man achter, met wie ze twee kinderen maakte. “Rozanne en Eddy zijn fantastische mensen”, zo zegt ex-echtgenoot Nico Decuyper over zijn voormalige schoonouders in Het Laatste Nieuws. Na het drama hebben ze steun bij elkaar gevonden. “Ook na onze scheiding enkele jaren geleden zag ik Sally en haar ouders nog vaak. Het nieuws kwam aan als een mokerslag. Dit is verschrikkelijk om te horen en zéker om aan onze kinderen te vertellen.” Decuyper vertelde zelf het nieuws aan zijn kinderen, 12 en 14 jaar oud. “Ze zijn oud genoeg om te beseffen wat er is gebeurd. Ze hebben veel vragen en verdriet, maar zijn ongelooflijk sterk.”