Goed nieuws voor Mathis en acht andere kindjes met een neuroblastoom. Hun ouders krijgen dan toch de immuun­therapie ‘antiGD2’ volledig terugbetaald. Dat schrijven de Mediahuis-kranten zoals De Standaard. De getroffen gezinnen zouden spoedig een brief krijgen waarin het nieuws is vermeld.

De kinderen als Mathis moeten een immuuntherapie, antiGD2, krijgen om hun neuroblastoom – een kwaadaardige tumor in het zenuwsysteem – te behandelen. Die medicatie wordt in ons land wel toegediend, maar tot voor kort niet terugbetaald (voor deze aandoening).

Mathis en co krijgen dan toch medicatie terugbetaald

Echter, de grote baas van de Belgische ziekteverzekering, Jo De Cock, laat nu weten dat de negen gezinnen eerstdaags een nieuwe brief in de bus mogen verwachten. “De facturen van de immuun­therapie zullen integraal terug­betaald worden, zonder remgeld voor de gezinnen”, aldus De Cock.

Eerder deze week waren de ouders van Mathis een sms-actie opgestart om de medicatie van hun kind terug te betalen. Maandag alleen werden zo’n 60.000 sms’en gestuurd hiervoor. Dat geld wordt niet teruggegeven, maar zal nu bijgehouden worden door het Kinderkanker Steunfonds. Dat is een vzw die het zal verdelen onder andere noodlijdende gezinnen met zieke kinderen.