In de nacht van zaterdag op zondag is het Leuvense nachtleven opnieuw opgeschrokken door geweld. Bij twee vechtpartijen zijn drie gewonden gevallen. De politie wist daarnaast ook twee mensen tegen te houden die een mes op zak hadden. Dat meldt Belga.

Geweld plaagt het Leuvense nachtleven. Vorig weekend geraakten bij een vechtpartij nog twee agenten gewond en ook dit weekend was het weer raak. Bij twee vechtpartijen zijn deze keer drie gewonden gevallen. De verwondingen waren volgens de politie eerder licht, maar het drietal werd wel overgebracht naar het ziekenhuis.

Extra politie blijkt tevergeefs

De amokmakers wisten te ontkomen nog voor de politie ter plaatse kwam. Verder stelde de politie in de nacht van zaterdag op zondag ook twee processen-verbaal op voor illegale wapendracht. Twee personen werden tegengehouden met een mes op zak.

Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) kondigde in augustus al aan dat er extra politie zou worden ingezet tijdens de weekenden. Dit na enkele extreme gevallen van zinloos geweld deze zomer. Zo werd een veertiger begin augustus met een kickbockstrap bewusteloos tegen de grond geveegd. En in juni werd een jonge vrouw van 22 nog in elkaar geslagen door een agressief groepje allochtonen.

Lees ook:

Allochtoon trapt man bewusteloos op Leuvense Oude Markt