Christophe Henrotay, een belangrijke spelersmakelaar, werd deze ochtend opgepakt in Monaco. Een medewerker van Henrotay werd evenzeer opgepakt, dit in Luik, zo meldt VRT NWS. De twee worden ervan verdacht om geld wit te hebben gewassen en om mensen te hebben omgekocht bij transfers van spelers. Het gaat om de zoveelste onderzoeksdaad in Operatie ‘Schone Handen’, de grootschalige zaak rond voetbalfraude die vorig jaar in de belangstelling ontplofte.

Deze ochtend werd Henrotay opgepakt en voor een onderzoeksrechter geleid en verhoord. Zijn medewerker werd opgepakt in Luik. De twee zijn in verdenking gesteld van witwaspraktijken en omkoping. Over welke transfers het precies zou gaan is echter nog niet duidelijk.

Onderzoek naar voetbalfraude blijft doorgaan

Henrotay stond alleszins in voor onder meer de transfers van spelers Aleksandar Mitrovic, Thibaut Courtois, Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker.

Het federaal parket meldt verder dat de arrestaties voortvloeien uit de huiszoekingen bij de Belgische voetbalbond en op de zetel van RSC Anderlecht afgelopen april. Deze ochtend vonden naast het oppakken van Henrotay en diens medewerker ook nog 7 huiszoekingen plaats. Vier daarvan gebeurden in Monaco, twee in België en één zelfs in Londen.