Op dezelfde dag dat Nederland werd opgeschrikt door de moord op advocaat Derk Wiersum, vond er opnieuw een liquidatie plaats in Amsterdam. Het slachtoffer was de 32-jarige Surinaams-Nederlandse profvoetballer Kelvin Maynard, die een tijdlang bij Antwerp FC speelde.

Woensdagavond werd een voertuig beschoten op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Daarbij vielen een dode en een zwaargewonde. Een wagen knalde tegen de voorgevel van brandweerkazerne Anton. Twee in het zwart geklede verdachten vluchtten volgens getuigen weg op een zwarte driewielige scooter. 

Vooralsnog geen verband met liquidatie Wiersum

De dode is de 32-jarige Surinaams-Nederlandse profvoetballer Kelvin Maynard. Hij speelde onder meer bij FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Hij zou geprobeerd hebben aan de kogelregen te ontsnappen, waarop zijn wagen tegen de gevel van de brandweerkazerne knalde.

Op dezelfde dag werd Nederland opgeschrikt door de moord op advocaat Derk Wiersum, die ‘s ochtends voor zijn huis werd neergeknald. Wiersum trad op als advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces rond Mocromaffia-bendeleider Ridouan Taghi. De politie heeft vooralsnog geen aanwijzing dat er een verband is tussen de twee moorden.