In de Deken de Winterstraat in Berchem (Antwerpen) is zaterdagochtend een granaat gegooid en ontploft. Dat bericht ATV en wordt bevestigd door het parket, dat een onderzoek heeft geopend.

De granaat ontplofte reeds ‘s ochtends vroeg aan de gevel van een huis maar het was pas ‘s middags dat er bij de politie een melding binnenliep. De Antwerpse politie werd op de hoogte gebracht van een mogelijke poging tot inbraak omdat het glas van de voordeur verbrijzeld was. Ter plaatse stelden agenten vast dat een ontploffing aan de oorzaak van de schade lag.

Familie met drie kinderen opgeschrikt door granaataanval

De gerechtelijke politie voerde een sporenonderzoek uit en het parket is een opsporingsonderzoek naar de mogelijke granaatgooier(s) gestart. Het huis waar de granaat tot ontploffing werd gebracht, is gelegen in een rustige wijk in Berchem. “Dat zoiets zich voordoet in zo’n goede straat, in zo’n goede wijk”, klinkt het bij een buurtbewoner tegenover ATV. “Het is onbegrijpelijk.”

In het huis woont een gezin met drie kinderen. Het is vooralsnog onduidelijk waarom de granaataanval aan hun huis plaatsvond.

Het is alles behalve de eerste keer dat Antwerpen wordt opgeschrikt door een explosief. In juli werd Park Den Brandt nog afgesloten na een ontploffing in het restaurant Grand Café. Een week daarvoor ontplofte een granaat in een shishabar in Willebroek. Net zoals zaterdag in Berchem bleef in beide gevallen de schade beperkt tot materiële schade.

Lees ook:

Willebroek: Granaat ontploft in shishabar