Ophef in de Gentse gemeenteraad, nadat eerder deze maand mensen in Gent konden gaan stemmen voor de presidentsverkiezingen in Tunesië. Die stemming werd georganiseerd in een gebouw van de stad Gent. “Kan dat zomaar dat er verkiezingen uit het buitenland georganiseerd worden in een gebouw van WoninGent?”, vraagt Vlaams Belang zich af

Twee weken geleden vonden presidentsverkiezingen plaats in het Noord-Afrikaanse Tunesië. Ook in ons land konden mensen hun stem uitbrengen voor de Tunesische verkiezingen. In Gent bijvoorbeeld werd een sociaal woongebouw ter beschikking gesteld om er te kunnen gaan stemmen. 

Tunesische verkiezingen in Gent

Om die reden wapperde er ook een Tunesische vlag aan het gebouw van de stad Gent, een doorn in het oog van Vlaams Belang. Johan Deckmyn (Vlaams Belang) noemde de vlag in de Gentse gemeenteraad “storend” en “iets dat bezwaarlijk gezien kan worden als een teken van het geslaagde integratiebeleid”

Deckmyn vroeg Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) waarom die Tunesische vlag opgehangen werd aan een gebouw van de stad Gent. Die antwoordde kort en gaf aan dat dit gebeurde vanwege de Tunesische presidentsverkiezingen die er georganiseerd werden. 

Na afloop van de Gentse gemeenteraad zei Johan Deckmyn het daar zomaar niet bij te laten. “Kan dat zomaar dat er verkiezingen uit het buitenland georganiseerd worden in een gebouw van WoninGent?”, vroeg hij zich af.