In Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is maandagavond opnieuw een Turkse trouwstoet aan de kant gezet na tal van verkeersovertredingen. Twee weken geleden werd een agent nog in elkaar geslagen toen die een Turkse trouwstoet in Rotterdam wilde afbreken. Het fenomeen van de Turkse trouwstoeten is er net als in ons land aan een flinke opmars bezig.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land, maar ook in Nederland. Gisterenavond moest de Nederlandse politie voor de zoveelste keer in korte tijd ingrijpen.

Agent bewusteloos

Een trouwstoet in Amsterdam zorgde maandagmiddag voor veel overlast in de stad, waardoor de politie binnen een mum van tijd verschillende meldingen binnenkreeg hieromtrent. Toen ze ter plaatse gingen konden ze tal van verkeersovertredingen vaststellen en werden er ook meerdere rookfakkels afgestoken. Een 21-jarige jongeman bleek in het bezit van een groot aantal rookfakkels en kreeg een bekeuring. Ook vier anderen kregen een bekeuring.

Eind augustus vond ook al een overlastgevende trouwstoet plaats in het centrum van Rotterdam. Toen de politie die trouwstoet aan de kant wilde zetten, werd één van de Turken agressief. Hij deelde daarbij zelfs klappen uit aan één van de agenten, die bewusteloos tegen de grond ging.

België

Niet alleen Nederland wordt geteisterd door allochtone trouwstoet, integendeel. Deze trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.