Bij een Turkse trouwstoet in het West-Vlaamse Meulebeke zijn afgelopen weekend vijf gewonden gevallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Eén van de achterste voertuigen reed zonder te stoppen een kruispunt op en werd gegrepen door een tractor. De bestuurder die deelnam aan de Turkse trouwstoet legde een positieve ademtest af. 

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer AntwerpenBorgerhoutBrusselGenk, Maasmechelen, Ronse en Gent voor soms angstaanjagende taferelen en veel gevaar.

Meulebeke

Afgelopen weekend werd dat nog maar eens duidelijk bij een Turkse trouwstoet in het West-Vlaamse Meulebeke. Zaterdagavond omstreeks 17u30 zorgde een Turkse trouwstoet er voor de nodige overlast. Een colonne van een twintigtal wagens voerde gevaarlijke manoeuvres uit en blokkeerde een rotonde. Enkele mannen stonden rechtop in hun voertuigen en zwaaiden met Turkse vlaggen. 

Daarna reed de trouwstoet verder naar het nabij gelegen Oostrozebeke, waar ze op een kruispunt kwamen. Zonder te stoppen reden de Turkse feestvierders aan hoge snelheid voorbij het kruispunt, maar bij één van de achterste voertuigen ging het mis. Een landbouwer reed met zijn vrachtwagen vol in op één van de wagens van de trouwstoet. 

De betrokkenen moesten na het ongeval een ademtest afleggen. De bestuurder van de wagen die deelnam aan de Turkse trouwstoet had alcohol gedronken en blies positief. Hij raakte lichtgewond, net als zijn vrouw en hun drie kinderen. 

Trouwstoet-plaag

Deze trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.