Afgelopen zaterdag vond in Oekene (Roeselare) een passiemoord plaats. Een echtgenoot – Pol M. (45) – doodde zijn vrouw. Er is nu meer bekend over de omstandigheden en het motief. Volgens informatie van Het Laatste Nieuws kon de man niet verkroppen dat zijn vrouw wilde scheiden.

“Hij die wou dat alles verliep zoals hij het plande, kon niet aanvaarden dat Ellen wilde scheiden. Maar dat hij z’n dreigementen ook zou uitvoeren, hadden we niet gedacht”, zo getuigen de ouders van de vermoorde Ellen (37) in Het Laatste Nieuws. “Dit is niet te vatten.”

Scheiding aanleiding passiemoord Oekene

Het zou echter al een poos niet goed gegaan zijn tussen de twee. “Al enkele maanden zat er een haar in de boter”, zegt vader Rik. “Ellen voelde zich al een tijd niet meer goed in de relatie en de situatie verbeterde er niet op. Maanden geleden had ze al eens aangegeven dat het misschien beter was om uit elkaar te gaan. Nadien leek het echter weer beter te gaan. Veertien dagen geleden zaten we nog gezellig met z’n allen bij ons in de tuin, te genieten van het warme weer en een glaasje port.”

Maar afgelopen donderdag besloot Ellen toch om de knoop door te hakken. “Het gaat niet meer, ik heb beslist om te scheiden van Pol”, zei ze toen. Pol kon hier evenwel niet mee om en zou toen zelfs gedreigd hebben om uit het leven te stappen. “Alles is dan van jou”, riep hij haar toe.

Zoon merkte gelukkig niets van drama, maar blijft niettemin zonder moeder achter, met vader die hoogstwaarschijnlijk jaren in gevangenis zal doorbrengen

Zaterdag zou hij dat dreigement ook uitvoeren. In de slaapkamer bracht hij eerst Ellen om het leven, nadat ze die avond samen op restaurant gingen. Of dit met voorbedachte rade was, of in een opwelling, moet nog blijken. Hierna trok hij naar een soort van schuurtje in de tuin om er zelfmoord te proberen plegen. Dit mislukte echter. De zoon van 12 jaren oud, merkte niets van het drama. Aan zijn slaapkamerdeur vond hij de volgende ochtend wel een briefje. “Ga in geen geval naar onze slaapkamer”, stond er. “En ga ook niet naar ons plekje in de tuin.” De zoon belde daarom een vriendje en diens vader zou de nooddiensten inlichten na een bezorgd bezoek.

Pol M. wordt vandaag ondervraagd door de speurders. De man is intussen uit het ziekenhuis ontslagen. “Hij zal op verdenking van moord worden voorgeleid met het oog op aanhouding”, zegt woordvoerder Tom Janssens van het parket van Kortrijk nog aan Het Laatste Nieuws.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.
Lees ook:

Passiemoord in Oekene: Echtgenote dood, man aangehouden