Twee allochtone jongemannen uit Mechelen riskeren een effectieve gevangenisstraf van zes jaar voor een reeks gewapende overvallen. Verschillende apothekers, maar ook bijvoorbeeld een bakkerij en elektrozaak, werden slachtoffer van het duo. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Op 12 februari, eerder dit jaar, begonnen Amer E. (19) en Ayoub C. (20) aan hun reeks gewapende overvallen in het Mechelse. Het eerste doelwit werd de Apotheek Multipharma op de Battelsesteenweg in Mechelen. Met een masker en gewapend met een pistool stapten ze de apotheek binnen en drongen ze de uitbater de kassa leeg te maken.

Duo slaat meermaals toe in Mechelen

Die eerste succesvolle gewapende overval deed blijkbaar naar meer smaken, want op anderhalve maand tijd gingen de allochtone jongemannen nog drie keer langs bij dezelfde apotheek in Mechelen. Toen ze een nieuwe gewapende overval wilden plegen op de Carrefour-supermarkt, ook op de Battelsesteenweg in Mechelen, liepen ze tegen de lamp.

Het duo werd gearresteerd en na hun arrestatie konden nog verschillende gewapende overvallen aan hen gelinkt worden. Ook een andere apotheek langs de Hombeeksesteenweg in Mechelen, elektrozaak Vanden Borre op de Mechelse Guido Gezellelaan en bakkerij Brood & Banket kregen de allochtone jongemannen gewapend over de vloer.

Het Openbaar Ministerie stelt zwaar te tillen aan de feiten en eist voor zowel Amer E. als Ayoub C. een effectieve gevangenisstraf van zes jaar. Zij ontkennen niet de feiten gepleegd te hebben, maar vragen de rechter om mild te zijn vanwege hun jonge leeftijd. Hun advocaat vroeg om een werkstraf en straf met uitstel. Vonnis op 23 september.