Een 34-jarige militair werd dinsdagvoormiddag in Milaan neergestoken door een Jemenitische migrant. De dader zou tijdens zijn arrestatie “Allahoe akbar” geroepen hebben. Op de gsm van de dader werden video’s van de oorlog in Jemen gevonden.

Dinsdagvoormiddag werd een 34-jarige Italiaanse militair op het Piazza Duca d’Aosta bij het Centraal Station in Milaan neergestoken. De dader stak de soldaat met een schaar in zijn nek en schouder. Hij werd snel gearresteerd. Daarbij werden de ordediensten geholpen door een Senegalese migrant. Tijdens de arrestatie zou de dader “Allahoe akbar” geroepen hebben.

Video’s van oorlog in Jemen op gsm dader

Het zou gaan om Mahamad Fathe, een 23-jarige Jemeniet. Fathe had maandag al geprobeerd mensen op het station aan te vallen met een pen. De soldaat werd met een diepe steekwond in de nek naar het Fatebenefratelli-ziekenhuis gebracht. Daar werd hij verzorgd voor niet-levensbedreigende verwondingen.

Het gerecht onderzoekt of de dader terroristische banden heeft. Op de telefoon van Fathe werden video’s met “oorlogsscènes” – vermoedelijk uit Jemen – gevonden. Tijdens zijn verhoor verklaarde de man “geen terrorist” te zijn. “Ik ben mijn land ontvlucht omdat er oorlog is”, aldus de dader.