Het schepencollege van Londerzeel geeft geen vergunning aan de vzw Firdaws dat een islamitisch cultuurcentrum wilde vestigen in de stad. Dat meldt HLN. “Het project overstijgt de draagkracht van de omgeving. Bovendien verzet ook de algemene vergadering van mede-eigenaars van het gebouwencomplex, waarin het kantoor zich situeert, zich unaniem tegen dit project.”

Enkele weken geleden diende de vzw Firdaws een aanvraag in bij het gemeentebestuur van Londerzeel om de bestemming van een kantoorruimte in de stad te wijzen tot een ‘gemeenschapsfunctie’. De vzw wil de kantoorruimte omtoveren tot een groot islamitisch cultuurcentrum, maar daar kwam enige weerstand tegen. 

(Voorlopig) geen islamitisch cultuurcentrum in Londerzeel

Gisteren maakte burgemeester Conny Moons (LWD) bekend dat het schepencollege weigert om de vzw Firdaws een vergunning te geven voor het islamitisch cultuurcentrum. “Het is voor ons vooreerst niet duidelijk wat de exacte activiteiten zijn van deze vzw, hoeveel leden ze telt en wat men er in deze ruimte wil gaan realiseren”, aldus de burgemeester aan Het Laatste Nieuws.

Daarnaast zou de omgeving de komst van een dergelijk groot islamitisch centrum niet aankunnen en willen de eigenaars van het pand helemaal niet dat het als islamitisch centrum gebruikt wordt. “Het project overstijgt de draagkracht van de omgeving. Bovendien verzet ook de algemene vergadering van mede-eigenaars van het gebouwencomplex, waarin het kantoor zich situeert, zich unaniem tegen dit project”, stelde de burgemeester nog.