Een arts van het CHR-ziekenhuis in Hoei is volgens Sudpresse-kranten in verdenking gesteld van vier moorden. Het zou gaan om een onregelmatige uitvoering van euthanasie. Het parket van Luik weigert vooralsnog te communiceren over de zaak.

De verdachte overlijdens dateren van 2017 of 2018. Sommige bronnen melden dat de vier moorden in één weekend plaatsvonden. De arts, die ondertussen ontslagen is, zou de patiënten hebben gedood met een spuit morfine en andere stoffen. Concreet verdenkt het parket de man de euthanasiewetgeving niet te hebben nageleefd.

Onregelmatige euthanasie

Het parket van Luik startte een onderzoek naar de overlijdens na een melding van het ziekenhuis. De bewuste arts zou zich verdacht hebben gedragen en er werden onregelmatigheden vastgesteld in bepaalde euthanasieprocedures. Het Luikse Openbaar Ministerie weigert echter te communiceren over de zaak, gelet op het gevoelige karakter van de zaak en het feit dat het onderzoek nog loopt.

De arts werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Hij moet zich nu ter beschikking houden van justitie voor verder onderzoek.