In Duitsland voeren speciale politie-eenheden grootschalige raids uit tegen vermoedelijke terreurgroeperingen in het noorden van het land. Er worden operaties uitgevoerd in meerdere steden zoals Hamburg. Dat melden het Openbaar Ministerie in Duitsland en media zoals Deutsche Welle.

De Duitse politie heeft deze ochtend vroeg meerdere raids uitgevoerd in het kader van een anti-terreuronderzoek. Zeker tien eigendommen werden binnengevallen in de Duitse haven- en industriestad Hamburg. Ook werden woonsten in Mecklenburg-Voor-Pommeren en Sleeswijk-Holstein aangedaan door de politie, meldt ook Bild.

Duitsland: Bedrag van 6 cijfers zou zijn overgemaakt aan terreurgroepen zoals IS

De omstandigheden en redenen voor de raids werden nog niet duidelijk vermeld, maar de verdachten worden wel gelinkt aan de islamistische terreurgroep IS. De groepering in Duitsland zou financiële netwerken uitgebouwd hebben om IS te steunen. Geld zou hierbij onder meer naar Syrië gesluisd zijn. Het bedrag dat werd overgemaakt, zou zes cijfers hebben. Waar het geld vandaan komt is momenteel onbekend.

Voorlopig willen de Duitse autoriteiten deze berichten echter nog niet bevestigen, maar de hoofdofficier van justitie Ulrike Stahlmann-Liebelt zei wel dat “we overwegen […] of er een vermoeden bestaat van financiering van terrorisme.”