In Leuven heeft een 63-jarige man woensdag vier jongemannen van Afrikaanse origine die zijn frituur wilden overvallen kunnen wegjagen door ze te slaan met een hete frietschep. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Die mannen zullen niet snel meer een frituur bezoeken”, lacht de frituuruitbater. 

Woensdagavond omstreeks 20u20 wandelden vier jongemannen met een donkere huidskleur frituur Oomske binnen op de Diestesteenweg in Leuven. “Vier zwarte mannen kwamen mijn frituur binnen. Eén van hen, een man met een opvallende blauwe kuif, had een mes van zo’n 35 centimeter vast. ‘Kassa open’, zeiden ze in koor. Ze lachten met de situatie en fezelden ze iets in een taal die ik niet begreep”, zo vertelt de uitbater Ivo Ooms. 

Dappere frituuruitbater

De vrouw van Ivo zat iets verderop in het privégedeelte van het frituur en hoorde dat er iets mis. Ze riep dat ze de politie zou bellen in de hoop dat de overvallers zouden weggaan, maar dat deden ze niet, integendeel. “Daarop ging de man met het mes naar achter en zei hij dat ze niet naar de politie mocht bellen. Hij bedreigde haar met het mes”, klinkt het. “Zij zat daar op dat moment met mijn zoon Jacky van 2 jaar en 8 maanden oud.”

Toen één van de overvallers de vrouw van Ivo bedreigde, ging hij zelf de andere drie te lijf met zijn hete frietschep. “Ondertussen had ik de drie anderen een klets gegeven met mijn warme frietspaan. Zij zetten het onmiddellijk op een lopen. Daarna heb ik de kerel met het blauwe haar nog vier keer een mep verkocht met mijn frietspaan. Hij probeerde mij te verwonden met het mes, maar moest vluchten zonder buit. Ik heb hem wel stevig geraakt. Die mannen zullen niet snel meer een frituur bezoeken”

De lokale politie van Leuven is nog op zoek naar de daders en startte een onderzoek.