Het Vlaamsgezinde Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ) is slachtoffer geworden van diefstal. Dit in Lennik, bij de Slagvijver. Het domein van de jeugdvereniging werd door onbekenden illegaal betreden en er werden enkele bakken frisdrank gestolen, alleen maar om enkele honderden meters verder in de beek gedumpt te worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Wanneer de diefstal precies gebeurde is niet duidelijk. Ook naar het motief van de onbekende daders blijft het gissen, maar een politiek gemotiveerd misdrijf valt niet uit te sluiten. Vlaamsgezinde jeugdorganisaties zoals het VNJ, NSV! of KVHV hebben wel vaker te kampen met sabotage-acties vanuit uiterst linkse hoek.

Vermoedelijk dumpten linkse vandalen frisdrank van VNJ in beek

“We vermoeden [dat de diefstal plaatsvond] ergens eind vorige week, net voor het weekend”, vertelt Diederik Aelbrecht van het Jongeren Steunkomitee (JSK) in Het Laatste Nieuws. “Ze konden zich toegang verschaffen tot de oude Lijnbus die we omvormden tot jeugdheem. Gelukkig is er niet al te veel schade.”

De buit van de daders was in ieder geval niets spectaculair, dus een winstmotief is onwaarschijnlijk. De dieven gingen aan de haal met 3 à 4 bakken frisdrank. Die zijn intussen ook al gevonden. Een update in een Facebookgroep berichtte over enkele bakken drank die werden gedumpt in de beek langs de Gustaaf Van der Steenstraat.

Via die manier kwam het nieuws bij het VNJ terecht. “Alles wat werd gestolen is teruggevonden”, vervolgt Aelbrecht. “De politie is op de hoogte gebracht en zij zijn ook met de zaak bezig. We zullen nu nadenken hoe we de bus op ons terrein nog beter kunnen beveiligen.” 

Lees ook:

Jonge boeven slaan en bestelen kinderen VNJ-jeugdbeweging