Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft op het dak van het Antwerpse stadhuis geklauterd. Naast de gerestaureerde adelaar geeft hij een islamkritische boodschap mee: “Dit stadhuis staat symbool voor de vrijheid in Antwerpen. […] Deze stad […] wordt vandaag bezet door de islam.”

Dewinter heeft opnieuw een typische stunt uitgehaald. Op een filmpje op Twitter geeft hij hierbij een geschiedenisles mee, maar ook zijn islamkritische boodschap: “Dit stadhuis staat er al sinds 1565”, zo vertelt Dewinter naast de iconische adelaar op het dak van het Antwerpse stadhuis. “In die vijf eeuwen dat het stadhuis bestaat, werd het belegerd, in brand gestoken en heeft het ontelbare revoluties, oorlogen en invasies van onze stad meegemaakt. Dit stadhuis staat symbool voor de vrijheid van Antwerpen.”

Dewinter: “Er moet een einde komen aan de bezetting van onze stad door de islam”

“Niet voor niets is het bureau van de burgemeester van Antwerpen gemaakt uit het hout van de vrijheidsboom die vroeger hier vlak voor het stadhuis op de Grote Markt stond”, vervolgt Dewinter verder. “Vrijheid is de essentie van datgene waar de Antwerpenaren in geloven.”

“Deze stad werd bezet door de Romeinen, de Spanjaarden, de Fransen, de Duitsers en vandaag door de islam”, besluit Dewinter. “Antwerpen telt vandaag bijna 25% moslims, meer dan de helft van de schoolkinderen in lager stedelijk onderwijs is moslim, onze stad telt meer dan 65 moskeeën. Daar moet een einde aan komen. Er moet een einde komen aan de bezetting van onze stad door de islam.”

De stunt van Dewinter kan echter nog een staart krijgen. Aan het stadhuis staan stellingen die dienen voor renovatiewerken. Het is waarschijnlijk dat Dewinter op deze manier op het dak klom. Indien dat ook zo zou zijn, riskeert het Vlaams Belang-kopstuk een boete.

Lees ook:

Antwerpen: Bijna 75% inwoners 0-9 jaar van allochtone origine