Nigel Farage – voormalig UKIP voorzitter en thans leider van de Brexit Party, ook wel ‘Mr. Brexit’ volgens Amerikaans president Donald Trump (Rep.) – voorspelt dat de brexit zich niet zal materialiseren op 31 oktober, de afgesproken deadline tussen het VK en de EU. Dat is tevens de datum die huidig Brits premier Boris Johnson (Con.) met veel beloftes als afscheidspunt beitelde. Farage wijt het nakende uitstel aan de interne oppositie binnen het VK vanwege de ‘remain’-fracties tegen een ‘no-deal’-brexit. Dat zegt hij via Fox News.

Volgens Farage zal rond Kerstmis het VK nog steeds “een deel zijn van Europa”, waarmee hij de EU bedoelt. Dit ondanks de beloftes van Johnson die garandeerde dat het VK tegen 31 oktober de EU zou verlaten, “deal or no deal”. De uitstel-vooruitzichten staan hard-liner brexiteer Farage alleszins niet aan, want hij zou “liever dood in een gracht” liggen dan de brexit-onderhandelingen verlengen, zo zei hij.

Farage: “Uiteindelijk zullen we vrij zijn!”

De Brexit Party-voorzitter blijft echter hoopvol en gelooft dat een nieuwe verkiezing de ‘remain’-politici zal “wegvagen”. Op die manier zal de weg naar een (harde) brexit vrijgemaakt zijn, want “als ze ons opnieuw laten stemmen, zullen ze hetzelfde resultaat krijgen”, aldus Farage. De Brits-nationalistische politicus ziet nieuwe verkiezingen daarom ook als wenselijk. “We hebben een nieuwe algemene verkiezing nodig, zodat we deze politici kunnen wegvagen die de democratie in het Verenigd Koninkrijk vernietigen.”

Farage voorspelt verder dat er voor Kerstmis nog zo’n verkiezing komt. “Het komt eraan, ze kunnen het niet blijven voorkomen. Dat is wanneer het volk haar kans zal krijgen”, besluit hij. “[…] We hebben niet opgegeven, en we gaan niet opgegeven. Uiteindelijk zullen we vrij zijn.”