Ontslagnemend Vlaams Onderwijsminister en CD&V-boegbeeld Hilde Crevits ziet er verlengd verblijf op het departement Onderwijs wel zitten. “De bevoegdheid onderwijs is één van de meest kostbare bevoegdheden. Ik houd er ontzettend van, en ik hoop dat ik de komende jaren mijn interesse voor onderwijs verder zal kunnen gebruiken”, stelde ze tegenover VTM NIEUWS.

Momenteel onderhandelen de Zweedse partijen over een nieuwe Vlaamse regering. CD&V-boegbeeld Hilde Crevits ziet een verlengd verblijf op het departement Onderwijs alvast zitten. “Ik heb mijn job de voorbije jaren ontzettend graag gedaan. De bevoegdheid onderwijs is één van de meest kostbare bevoegdheden. Ik houd er ontzettend van, en ik hoop dat ik de komende jaren mijn interesse voor onderwijs verder zal kunnen gebruiken”, verklaarde ze tegenover VTM NIEUWS.

Onderwijs kon tijdens de campagne evenwel op heel wat Vlaams-nationalistische belangstelling rekenen, iets wat Crevits doet hopen dat “de volgende minister een hart heeft voor al wie onderwijs maakt”. “Je kan als minister niets alleen. Je moet overleggen”. Op die manier waarschuwt Crevits impliciet zowel N-VA als Open Vld, twee partijen met geen al te beste banden met de onderwijskoepels. “Wie dat dan doet is uiteraard ook belangrijk, maar als die persoon die fundamenten respecteert, zijn we al een heel eind op weg”, aldus Crevits.

Nieuwe Vlaamse regering mogelijk tegen 23 september

Volgens Crevits is een nieuwe Vlaamse regering mogelijk tegen 23 september, de dag waarop de Vlaamse minister-president traditioneel zijn Septemberverklaring uitspreekt. “Het werk moet grondig gebeuren, maar ik denk dat 23 september een haalbare kaart is en ik zou het goed vinden als we dan rond zouden geraken”, klonk het.

Federaal, waar er drie maanden na de verkiezingen van onderhandelingen geen sprake is, liggen de kaarten moeilijker. Crevits is van mening dat de PS en N-VA “hun verantwoordelijkheid moeten nemen en samen aan tafel moeten gaan zitten”. Breekpunten formuleert het CD&V-kopstuk niet. “Het is vooral belangrijk dat er een nieuwe regering komt voor ons land, want de uitdagingen zijn groot”, aldus Crevits tegenover VTM NIEUWS.