In een Afrikaans café in Charleroi heeft zich zaterdagnamiddag een steekpartij afgespeeld. Één man werd daarbij in de rug gestoken. De dader sloeg op de vlucht maar werd zondag gearresteerd. Dat meldt La Dernière Heure.

Twee mannen uit de Afrikaanse gemeenschap in Charleroi kregen het zaterdag met elkaar aan de stok. Aanvankelijk konden andere cafégangers de twee nog uit elkaar houden, maar na de ruzie keerde één van hen terug naar het café met een mes. Hij stak het slachtoffer in de rug.

Messteker op de vlucht

De feiten speelden zich af in een Afrikaans café in de Rue de Marchienne in de benedenstad van Charleroi. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn gezondheid zou momenteel stabiel zijn.

De dader sloeg na de steekpartij op de vlucht, maar de politie wist hem op te sporen. Hij werd zondag gearresteerd en zou in de komende uren voor de onderzoeksrechter worden geleid. Hij is gekend bij het parket voor verschillende drugsfeiten.

In juli dit jaar werd de Waalse stad nog opgeschrikt door een man die – volledig buiten zinnen – met een sabel en een machete auto’s vernielde. 

Lees ook:

Man met sabel en machete neergeschoten door politie in Charleroi