Donderdagavond is een politiewagen uitgebrand in Sint-Gillis. Speciale politie-eenheden werden opgeroepen, wat kan doen vermoeden dat de wagen werd aangestoken. Het voertuig stond geparkeerd in de Sint-Gilliskerkstraat, maar vatte om 22u00 vuur. Kwaad opzet is echter nog niet met zekerheid vastgesteld. Begin vorig jaar werd echter wel al een politiecommissariaat in Sint-Gillis geviseerd door allochtone jongemannen met een molotovcocktail.

Het incident lokte naast veel nieuwsgierige toeschouwers ook de speciale eenheden van de lokale politie, wat kwaad opzet doet vermoeden. De brand kon geblust worden, maar de politiewagen is echter volledig vernield. Verder onderzoek moet uitklaren hoe de brand ontstond en wie eventueel verantwoordelijk is.

Politie Sint-Gillis opnieuw slachtoffer van de ‘Fioulgang’?

In het Brusselse Sint-Gillis is men niet onervaren met anti-politiegeweld. Vorig jaar kon een allochtone bende nog geïdentificeerd worden in een zaak rond brutale pesterijen tegen de politie. Een reeks aan elkaar gemaakte voetzoekers werd zo bevestigd aan de auto van de hoofdinspecteur en een molotovcocktail werd achtergelaten in een vuilnisbak naast het politiegebouw.

Politiebronnen vermoedden toen de betrokkenheid van de ‘Fioulgang’ of de ‘Bende van het Jacques Franckplein’. Dat is een groep van een 50-tal allochtone criminelen uit het Brusselse die specialiseren in gewapende overvallen, drugshandel, diefstal, verboden wapens, aanzetten tot rellen en zogenaamde ‘sack-jackings’. Hierbij worden de ruiten van vertragende wagens ingeslagen en handtassen gepikt.

Lees ook:

Brussel: Allochtone bende verdacht van bom op wagen agent