De Brugse politie vreest voor de komst van de Galatarsaray-supporters uit Turkije in de Champions League voetbal. In het verleden speelde Club Brugge al eens tegen het Turkse Galatasaray, toen braken er zware rellen uit. Dat meldt Het Laatste Nieuws

In de groepsfase van de Champions League voetbal speelt Club Brugge tegen Real Madrid, Paris Saint-Germain en het Turkse Galatasaray. Voor de thuiswedstrijd in Brugge tegen Galatasaray heerst grote ongerustheid en zenuwachtigheid bij de lokale politie. Zij vrezen dat het, net als ruim 15 jaar geleden, weer tot hevige rellen zal komen.

Politie in Brugge ongerust

“Club-Galatasaray zit uiteraard nog in het geheugen van het Brugse politiekorps”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. In 2002 zorgde de komst van de Turkse supporters naar Brugge voor zware rellen, de politie spreekt zelfs van één van de moeilijkste avonden ooit. “De woelige wedstrijd van 2002 herinneren we ons als een van de moeilijkste ordediensten van de eeuw.”

De Bruge politie zette in 2002 massaal veel agenten in om de orde te bewaren, maar dat mocht niet baten. “Toen werden 600 manschappen ingezet, wat enorm is. Dus ja, de loting zorgt ervoor dat onze voetbalcel al meteen begonnen is met de voorbereiding. We zijn ons ter dege bewust van de impact van zo’n wedstrijd op onze werking”, besluit Van Nuffel in Het Laatste Nieuws.