De Braziliaanse MMA-legende en toeristisch ambassadeur Renzo Gracie noemt de Franse president Emmanuel Macron “een clown” en dreigt ermee hem te wurgen.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro ging onlangs in de clinch met de Franse president Emmanuel Macron (LREM). Naar aanleiding van de bosbranden in het Amazonewoud beschuldigde Macron Bolsonaro ervan dat hij zijn verplichtingen ten aanzien van het milieu niet nakwam. Niet veel later spotte Bolsonaro echter met Brigitte – de 66-jarige vrouw van Macron – op Facebook. Macron noemde die opmerkingen “buitengewoon grof” en “triest”.

“Micron”

Deze week deed ook Renzo Gracie – MMA-legende, toeristisch ambassadeur van Brazilië en fervent Bolsonaro-aanhanger – zijn duit in het zakje. In een video op Twitter, waarin Grazie naar de Franse president als “Micron” verwees, noemde hij Macron een “clown” en dreigde hij ermee hem te wurgen.

“Macron, het spijt me, Micron. Micron, man, je hebt het over mijn land. Het enige vuur dat aan de gang is, is het vuur in de Braziliaanse harten en het hart van onze president, jij clown”, zei Gracie. “Kom hierheen en je wordt bij de nek, die kippennek, gegrepen. Je houdt me niet voor de gek.”

“Vrouw van Macron is een draak”

Nadat de Braziliaanse pers hem ondervroeg over de video, deed Grazie er nog een schep bovenop. “Natuurlijk zal een aantal mensen bang zijn, ze zullen denken dat ik hem kip noemde omdat ik zijn mannelijkheid in twijfel trok, maar ik heb veel homo’s gezien die mannelijker zijn dan deze imbeciel”, zei Grazie.

“Ik zal je een vraag stellen. Is ze lelijk of mooi? Zou je met haar naar bed gaan”, vroeg Grazie aan de verslaggever, verwijzend naar Brigitte Macron. “Het feit dat hij met een draak slaapt, maakt hem nog geen vuurexpert. Ze is lelijk, man.”