In het Limburgse Beringen heeft een 53-jarige man van Turkse origine geprobeerd om zijn eigen vrouw aan te rijden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Tijdens een ruzie had hij eerst zijn vrouw geslagen en bij de haren getrokken, maar daarna wilde hij haar dus ook nog aanrijden. 

De feiten dateren van eerder deze maand, donderdag 5 september om precies te zijn, en vonden plaats in de Limburgse stad Beringen. Een 53-jarige man van Turkse komaf kreeg er ruzie met zijn vrouw om een naar verluidt banale reden. Desondanks het feit het om een banale discussie ging, sloegen de stoppen van de Turkse man helemaal door. 

Beringen 

Eerst gaf de Turkse man zijn vrouw verschillende klappen, met de vlakke hand maar ook met zijn vuisten. Vervolgens trok de man aan de haren van zijn vrouw en trok hij haar op de grond. Toen de vrouw op de grond lag, verhinderde hij haar op te staan. Maar daar bleef het niet bij. 

De man stapte in zijn Citroën Berlingo en reed op zijn eigen vrouw af, die op dat moment gewond op straat lag. Het slachtoffer wist alsnog op tijd recht te staan en over een hek te klimmen, om op die manier te ontsnappen aan de aanrijdende Citroën. 

Vanwege de klappen die de vrouw kreeg liep ze wel ernstige verwondingen op aan haar schouders en hoofd. Ze was twee dagen werkonbekwaam. 

Via een Turkse tolk beweerde de man dat het niet zijn bedoeling was om zijn vrouw zo te verwonden. Hij riskeert een celstraf van acht maanden met probatievoorwaarden of een werkstraf van 150 uur. Daarnaast vraagt de vrouw ook een schadevergoeding van 1.000 euro van hem. Vonnis op 23 oktober.