De twee allochtone jongemannen die afgelopen weekend een gewapende overval pleegden op een fuif in Berlaar zijn in een jeugdinstelling geplaatst. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Een 23-jarige kompaan werd onder elektronisch toezicht geplaatst. 

Zaterdagnacht doken op een fuif in Berlaar plots twee gewapende mannen op, die de kassa wilden leegroven. “Ik was net stock aan het maken in de koeling, toen ze binnenstormden”, vertelt Vital Van Ham, die de fuif in Berlaar organiseerde. “Het waren twee jonge mensen, een grote en een kleinere, met een zwarte huidskleur. Ze gedroegen zich heel agressief en dreigden met een mes.”

Jonge bandieten naar jeugdinstelling

Enkele uren later kon de politie een voertuig onderscheppen met daarin de betrokkenen van de gewapende overval. In totaal zaten er vijf personen in de wagen: drie meerderjarigen en twee minderjarigen. “Het staat voorlopig niet vast welke twee inzittenden effectief de fuifzaal zijn binnen geweest om de overval te plegen. Dat moet het verdere onderzoek uitmaken”, klinkt het bij het parket in Antwerpen via Het Nieuwsblad.

Inmiddels werden de twee minderjarige inzittenden wel opgesloten in een gesloten instelling, zo besliste de jeugdrechter. Naar alle waarschijnlijkheid waren zij de overvallers. Ook een 23-jarige man uit Herentals werd door de onderzoeksrechter aangehouden, onder elektronisch toezicht. Het is niet duidelijk of de betrokkenen al gekend waren bij het gerecht, maar ze zouden wel al een tijdje op het slechte pad zijn. 

“Hij heeft vroeger nog voor mij gewerkt op fuiven”, aldus Vital Van Ham nog over de 23-jarige man. “Toen ging dat goed, maar ik verneem dat hij veertien dagen geleden al eens werd opgepakt voor drugshandel. En hij zou mogelijk nog meer feiten op zijn kerfstok hebben.”