Twee Albanese asielzoekers riskeren een celstraf van 18 maanden nadat ze een koppel, dat in hetzelfde asielcentrum in Arendonk verbleef, in elkaar sloegen met ijzeren staven. Volgens de Albanezen ging het om een wraakactie: de man die in elkaar werd geslagen zou de vrouw van één van de Albanezen hebben verkracht. Dat meldt Het Nieuwsblad

De feiten dateren van mei, eerder dit jaar, maar raakten nu pas bekend. Het koppel asielzoekers was die dag met hun kinderen boodschappen gaan doen met de bus. Toen ze uitstapten aan het asielcentrum, werden ze net niet omver gereden door een auto. Daarin zaten ze twee Albanese asielzoekers, die het koppel een lesje wilden leren.

Albanese asielzoekers nemen wraak

Andi P. en Jozef G. stapten uit de auto met ijzeren staven en begonnen hen te slaan. De twee kinderen konden alles zien. Ze riepen ook bedreigingen, dat ze hun hersenen op straat zouden uitsmeren, bijvoorbeeld”, aldus meester Riemis, de advocate van de slachtoffers. Het koppel raakte zwaargewond.

De Albanezen bekenden de feiten, maar stellen dat het om een wraakactie ging. Het slachtoffer zou immers de vrouw van één van de Albanezen verkracht hebben. “Het is eigenlijk hij die al veel langer voor de rechtbank had moeten verschijnen”, aldus de advocaat van de Albanezen. “In april 2018 heeft hij namelijk de vrouw van mijn cliënt verkracht in het asielcentrum van Kapellen. Er is zelfs klacht ingediend bij de politie door de vrouw, maar die was volledig in het Albanees en is blijven liggen.”

Na die verkrachting zouden de spanningen tussen de betrokkenen hoog opgelopen zijn. Andere bewoners van het asielzoekerscentrum vertelden dat ze aanvoelden dat er iets zou gebeuren. “De man perste mijn cliënt ook af: hij moest hem geld betalen, anders zou hij aan zijn familie laten weten dat zijn vrouw een hoer was”, aldus nog de advocaat van de Albanese asielzoekers.