Bij een gezinsdrama in het Nederlandse Dordrecht heeft een 35-jarige politieagent maandagavond zijn 28-jarige vrouw en twee dochters – van acht en twaalf jaar – doodgeschoten. De man beroofde zich nadien van het leven.

Maandagavond werd melding gemaakt van een “zeer heftig schietincident” aan de Heimerstein in Dordrecht. Rond half zeven troffen politie en spoeddiensten een bloedbad aan in de woning. De 35-jarige agent en zijn twee dochters van acht en twaalf werden dood aangetroffen. Zijn 28-jarige vrouw, met wie de dader in een scheiding verwikkeld was, was zwaargewond en overleed later aan haar verwondingen.

Dienstwapen

De dader zou zijn gezin hebben neergeschoten met zijn dienstwapen en nadien zelfmoord hebben gepleegd. De agent werkte als hoofdagent bij het flexteam, dat ondersteuning en extra medewerkers biedt aan andere politieteams, in Dordrecht.

“Eerder vanavond heeft zich een zeer heftig schietincident voorgedaan in Dordrecht. Ik ben zeer geraakt en leef enorm mee met alle betrokkenen. Later vanavond zal ik naar de Heimerstein gaan”, zei burgemeester Wouter Kolff.

De gebeurtenissen laten een diepe indruk na op de buurt. Ook bij de Dordrechtse politie is men geschokt. Collega’s ontmoet en gesproken die betrokken zijn bij het drama in Dordrecht. Verslagenheid, verdriet en ongeloof. De impact op de collega’s is enorm. Je wilt dit begrijpen maar veel vragen zullen onbeantwoord blijven”, zegt korpschef Erik Akerboom. “Goed om bij elkaar te zijn en samen te verwerken.”

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.