De politie van Gent had zaterdag de handen vol om de rust te bewaren in de Rabot-wijk. Tweemaal gingen jongeren van Afghaanse en Turkse afkomst elkaar te lijf. Vier van hen werden, zo meldt VTM Nieuws, uiteindelijk bestuurlijk aangehouden.

De amokmakers zijn nog zéér jong. Het gaat om tieners en meerderjarige adolescenten van voornamelijk Afghaanse en Turkse afkomst. Bij twee incidenten gingen de jongerenbendes elkaar te lijf in de buurt van de Gentse Rabot-wijk.

Nochtans was de politie op voorhand op de hoogte van mogelijke vechtpartijen in de bewuste buurt. “Geruchten over mogelijke conflicten bereikten eerder deze week al onze diensten”, laat de Gentse politie optekenen in Het Laatste Nieuws. “We hebben onze patrouilles voor dit weekend daarom opgevoerd.”

Buurtbewoners Rabot-wijk klagen al langer van overlast

Vier jongeren werden uiteindelijk bestuurlijk aangehouden. Dit volgens de Gentse politie om de rust te laten terugkeren in de wijk. “Nadat de gemoederen uiteindelijk bedaard waren, heeft de commissaris beslist dat die mensen mogen beschikken”, stelt woordvoerder Bart De Cocker tegenover VTM Nieuws.

Al geruime tijd klagen buurtbewoners van overlast in de wijk. Het zou dan ook niet de eerste keer zijn dat de jongeren met elkaar op de vuist gaan. Aanleiding van de vechtpartijen tussen de bendes is onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak verder.

Burgemeester van Gent Mathias De Clercq (Open Vld) laat weten dat hij de zaak zeer ernstig neemt en inzet op extra aanwezigheid van politie in de Rabot-wijk. Daarnaast zal hij ook met sociale diensten – zoals het jeugdwelzijnswerk – rond de tafel zitten om de zaak aan te pakken.