In Zonnebeke, West-Vlaanderen is een burenruzie fataal geëscaleerd. Een man zou uiteindelijk zijn buur neersteken en die laatste overleed ter plaatse. Twee verdachten zijn opgepakt. Dat rapporteert Het Laatste Nieuws.

Freddy P. heeft donderdagavond het leven gelaten. De feiten speelden zich af in de wijk Boudewijnpark in Zonnebeke. P. kreeg een ruzie met zijn achterbuur. Hun tuinen zijn slechts gescheiden door een haag en een dun wandelpad. De ruzie moet geëscaleerd zijn en de achterbuur zou Freddy P. neersteken. De hulpdiensten werden nog gebeld, maar konden niet meer baten.

Twee verdachten opgepakt na drama Zonnebeke

Freddy P. overleed in zijn eigen tuin. De ordediensten konden zowel verdachte P.V. als een tweede verdachte inrekenen, mogelijk de partner van P.V.. Beiden zullen vandaag voor de onderzoeksrechter komen, dit op verdenking van moord. Opvallend, want moord vergt voorbedachte rade, dit in tegenstelling tot doodslag.

Waarom de ruzie zo escaleerde is nog niet geheel duidelijk, maar “Freddy had wel vaker eens ruzie met de buren hier”, zo zegt een buurtbewoner via Het Laatste Nieuws. “Tegelijkertijd stond hij ook voor iedereen klaar en ging hij helpen waar hij kon.”

Wel zou Freddy de gewoonte hebben gehad om luide muziek te draaien in zijn tuin. “Ook deze avond was dat opnieuw het geval.” Of dat daadwerkelijk de reden voor de ruzie was, zal nog moeten blijken.