woensdag, november 20, 2019
ADVERTENTIE
Thuis Communautair Interne staatshervorming Waalse politici storen zich aan “1 euro voor Wallonië”-tweet
Waalse politici storen zich aan
Foto: Twitter. Waalse politici storen zich aan "1 euro voor Wallonië"-tweet

Waalse politici storen zich aan “1 euro voor Wallonië”-tweet

1885
6

Dat Amerikaans president Donald Trump (Rep.) zonder veel succes het semi-autonome Deense gebied Groenland wou kopen is ook Jong N-VA niet ontgaan. In een tweet stelt de jongerenafdeling al schertsend voor om Wallonië als alternatief aan te kopen. “1 euro en Wallonië is van u”, klinkt het. Waalse media en politici kunnen het grapje evenwel niet smaken. “Hun toekomstvisie en hun visie op de maatschappij zijn zo triest en egoïstisch. Ik heb met ze te doen”, reageert cdH-Kamerlid Catherine Fonck.

Normaal zou Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) volgende maand op staatsbezoek gaan naar Denemarken. Woensdag maakte de president evenwel bekend dat hij zijn reis had afgezegd. De reden? Het aankopen van Groenland is volgens de Deense premier Mette Frederiksen een “absurd” idee. Jong N-VA bood president Trump op Twitter evenwel een alternatief aan. “Beste president Donald Trump, één euro en Wallonië is van u. Bel ons”, klonk het.

In Wallonië kan men de boodschap evenwel niet smaken. Zo schrijft Sudinfo, de website van krantengroep Sudpresse, volgens BELGA over een “intentionele provocatie aan de hand van een actueel onderwerp”. La Libre heeft het dan weer over een “provocerende tekst”. Ook verschillende politici nemen aanstoot aan de tweet van Jong-NVA. “Ze zijn fier op hun tweetje. Vleien bij de anti-Franstaligen en surfen op het terugplooien op zichzelf en het verwerpen van anderen… Hun toekomstvisie en hun visie op de maatschappij zijn zo triest en egoïstisch. Ik heb met ze te doen”, klinkt het bijvoorbeeld bij cdH-Kamerlid Fonck.

Jong N-VA: “Dit was een grapje”

In een reactie tegenover BELGA benadrukt Jong N-VA-voorzitter Lawrence Vancraeyenest het ludieke karakter van de tweet. “We hadden hier absoluut geen politieke boodschap mee en wilden ook niets uitlokken. Dit was een grapje, inspelend op de actualiteit, vanuit jongerenperspectief”, klinkt het.

Vond je dit artikel de moeite?Je kan er nu ook iets voor betalen!

Met uw hulp blijven we de feiten brengen. Ongefilterd en zonder politiek correcte taboes. Zelfs met 1 euro kan je al een verschil maken. Steunen kan ook direct via BE39 7390 1640 4519. Alvast veel dank.

Deze pop-up niet meer zien? Klik op het kruisje rechtsboven om deze 72 uren uit te schakelen. Of... word steunlid (vanaf 20 EUR) om hem een jaar lang niet te zien. Ga naar sceptr.net/winkel ontvang je exclusieve log-in-gegevens!

Doneer €20 (of meer)

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie of weigeren

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten