Abdelhay Bakkali Tahiri, de voorzitter van de partij Islam, zit zonder werk. De man werd ontslagen door netheidsagentschap Net Brussel vanwege zijn vrouwonvriendelijke gedrag. Dat meldt Bruzz. Tahiri zelf spreekt van een “100 procent politiek gemotiveerd ontslag”.

De islamitische politieke partij Islam werd opgericht in 2012 en kwam sindsdien al meermaals in opspraak wegens vrouwonvriendelijkheid. Zo weigerde oprichter Redouane Ahrouch in een tv-debat om de Waalse journaliste Emmanuelle Praet aan te kijken omdat ze een vrouw is. Daarnaast weigeren de islamisten ook consequent om vrouwen de hand te schudden. “Is er een wet die verplicht om iemand de hand te schudden?”, zei de partijoprichter daarover aan tafel.

Vrouwonvriendelijk

Ook Islam-voorzitter Abdelhay Bakkali Tahiri weigert elk contact met vrouwen, maar dat komt hem nu dus duur te staan. Netheidsagentschap Net Brussel heeft besloten de man te ontslaan vanwege zijn vrouwonvriendelijke gedrag. Hij vermeed er alle contact met vrouwen, weigerde hen aan te kijken en hen te begroeten. Toen hij onlangs een examen moest afleggen, weigerde Tahiri om de vrouwelijke instructrice een hand te geven of zelfs te begroeten.

Dit laatste incident was de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen. Net Brussel had in de negen jaar die Tahiri er aan de slag was immers al een bijzonder uitgebreid dossier tegen hem opgebouwd. Zo kwam hij in het verleden onder meer al onder vuur te liggen omdat hij het vrouwonvriendelijke gedrag van zijn partijgenoot Redouane Ahrouch verdedigde en omdat hij tijdens de diensturen en in dienstuniform politieke flyers voor zijn partij Islam uitdeelde.

Volgens Net Brussel zijn de waarden van Tahiri “onverenigbaar met die van het bedrijf, dat tientallen vrouwen heeft aangeworven in de voorbije jaren”.

Tahiri zelf spreekt echter van een “100 procent politiek gemotiveerd ontslag” en vecht zijn ontslag aan. Hij wilde een kort geding starten bij de Raad van State, maar dat is verworpen. Toch zou Tahiri alsnog zijn ontslag juridisch willen aanvechten. “Ik heb vertrouwen in het gerecht maar niet in rechters of magistraten”, zegt hij daarover.