Het Vlaams Belang is ook na de verkiezingen blijven investeren in advertenties op Facebook. De afgelopen dertig dagen spendeerde de rechts-nationalistische partij meer dan 80.000 euro aan advertenties op de partijpagina en die van voorzitter Tom Van Grieken. Aanzienlijk meer dan de andere Vlaamse partijen, maar daar hebben Van Grieken en co hun redenen voor zo blijkt.

“We zijn uit de Vlaamse onderhandelingen gebonjourd”, reageert Van Grieken aan de Mediahuiskranten. “Net als sportmannen maak je als partij het verschil op het moment dat anderen niets doen. Misschien zijn de andere politieke partijen ook nog op zoek naar een nieuwe boodschap, daar hebben wij minder last van.”

Ook N-VA en Groen nog actief op Facebook

Opvallend is dat het verschil met de andere Vlaamse partijen zeer groot is. Sommige partijen, waaronder CD&V, lieten Facebook zelfs helemaal links liggen. De N-VA gaf de laatste dertig dagen zo’n 3.200 euro uit aan Facebook-advertenties. Zo promootte de partij onder ander de ‘Code Rood’-advertentie over Elio Di Rupo (PS) en Raoul Hedebouw (PVDA).

Ook Groen was na de verkiezingen actief op Facebook. De ecologisten spendeerden zo’n 1.273 euro aan advertenties, onder meer over de startnota van Bart De Wever (N-VA), die volgens hen “geen klimaatambitie” aan de dag legt.

(Lees verder onder de tweet.)

Vóór de verkiezingen van 26 mei werd al duidelijk dat het Vlaams Belang sterk had ingezet op online aanwezigheid. De laatste week voor de verkiezingen gaf de partij nog zo’n 120.000 euro uit aan advertenties op het sociale netwerk.

Lees ook:

Uitgaven aan Facebook-advertenties door het dak in aanloop naar 26 mei