De bekende islamoloog Tariq Ramadan is opnieuw aangeklaagd wegens seksueel misbruik. Dat meldt Europe 1 dat bronnen kon inkijken bij de Franse Justitie. Het is inmiddels de vijfde aanklacht voor seksueel tegen de islamoloog, die tot voor kort gezien werd als één van de invloedrijkste moslims ter wereld. Hij zat een tijdje in de cel, maar is inmiddels op borgtocht vrij.  

Tariq Ramadan is of was één van de invloedrijkste moslims in Europa. Zijn grootvader, de islamitische activist Hassan al-Banna, is de stichter van de Moslimbroederschap. Door Time Magazine werd Ramadan enkele jaren geleden verkozen tot 1 van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld. In het verleden was hij hoogleraar aan de prestigieuze University of Oxford en ook onder meer integratie-adviseur van de gemeente Rotterdam.

Bekend islamoloog Tariq Ramadan nu ook beschuldigd van pedofilie

Vijfde klacht tegen Tariq Ramadan

Begin vorig jaar werd Ramadan gearresteerd nadat verschillende vrouwen klacht indienden wegens seksueel misbruik en zelfs pedofilie. In Frankrijk, waar verschillende vrouwen klacht indienden tegen Ramadan, werd een onderzoek gestart. Even later werd Ramadan ook officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens verschillende verkrachtingen. Hij verbleef enkele maanden in de cel, maar werd in november op borgtocht vrijgelaten.

Nu heeft opnieuw een vrouw klacht ingediend tegen Ramadan wegens seksueel misbruik. Een ongeveer 50 jaar oude vrouw uit Lyon stelt verkracht te zijn door Ramadan in mei 2014. Tijdens haar ontmoeting met de islamoloog werd ze bovendien ook door twee andere mannen verkracht.

Eerdere klachten

Eind oktober kwam Tariq Ramadan voor het eerst in opspraak. De Franse schrijfster Henda Ayari deed aangifte wegens verkrachting. Enkele dagen later deed een andere vrouw om dezelfde reden aangifte jegens Ramadan. Volgens Ramadan ging het om een lastercampagne. Hij diende dan ook klacht in wegens laster en eerroof.

Twee weken later kwamen opnieuw 4 vrouwen naar buiten met verhalen van seksueel misbruik van Tariq Ramadan. Dit keer werd Ramadan beschuldigd van pedofilie. De islamoloog zou de vrouwen misbruikt hebben op het moment dat hij diens leerkracht Frans was op de middelbare school. De meisjes waren op dat moment tussen de 14 en 18 jaar.