Marc Van Ranst, viroloog en links Twitter-activist, is zijn Twitter-account (voorlopig) kwijt. “Ik heb geen enkel idee wat er is gebeurd, zelf heb ik geen boodschap van Twitter ontvangen”, laat hij tegenover Het Nieuwblad optekenen. Naar alle waarschijnlijk werd het account van de bekende viroloog geschorst/verwijderd naar aanleiding van verschillende meldingen, althans in die richting wijzen schermafbeeldingen die de ronde doen op de microblogsite.

Van Ranst was – met zijn 10.000 volgers – tot voor kort een invloedrijke stem in Twitter-Vlaanderen. Vaak schopte hij evenwel tegen (rechtse) schenen. Vermoedelijk heeft een van dergelijke tweets hem de das omgedaan. Zo duiken er verschillende schermafbeeldingen op waarin valt te lezen dat de viroloog de Twitter-regels overtrad. Van Ranst heeft naar eigen zeggen “geen enkel idee wat er is gebeurd”. “Zelf heb ik geen boodschap van Twitter ontvangen”, stelt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Ik heb nu zelf de vraag gesteld aan Twitter en wacht een beetje af”, klinkt het.

Zelf denkt Van Ranst dat hij werd “gerapporteerd door tientallen Vlaams Belang-jongeren”. “Iets waarover ze op Twitter zelf berichten overigens”, stelt de viroloog tegenover Het Laatste Nieuws. “Het zijn kinderachtige streken. Ik weet dat ik hen raak met mijn commentaren en dat is ook de bedoeling, maar ik heb nooit de regels van Twitter overschreden”, klinkt het. Van Ranst heeft er naar eigen zeggen “weinig emotie bij”. Zo beschikt hij nog steeds over een Facebookprofiel met zo’n 14 duizend volgers.

Lees meer:

Marc Van Ranst dient dan toch klacht in tegen Vlaams Belang